Werkzaamheden & Visie

Werkzaamheden & Visie

Restauratie van antieke meubels

Restauratie van antieke meubels

Atelier Tinholt is een allround restauratieatelier van antieke objecten. Het atelier heeft heeft gespecialiseerd in meubelrestauratie vanaf de 17e eeuw tot heden en is gevestigd in Utrecht.

Of het nu gaat over het toepassen van houtsnijwerk, fineren, inlegwerk en marqueterie, ajour- en politoerwerk, of over restaureren van schilderijlijsten en spiegels, voor veelsoortige werkzaamheden kunt u een beroep doen op Atelier Tinholt. Niet alleen de restauratie van klokken en barometers, maar ook meubelreparatie, meubels met krimpnaden, scheuren of losse en klemmende onderdelen vallen onder mijn werkterrein, evenals het repareren en vervangen van beslag en hang- en sluitwerk.

Tot de mogelijkheden behoren onder andere snijwerk, fineren, politoeren, houtdraaien, stofferen en klokken/barometers.

Atelier Tinholt heeft door de jaren heen een netwerk van specialisten op andere vakgebieden opgebouwd met wie ik in voorkomende gevallen samenwerk. Ik sta in regelmatig contact met gerenommeerde restauratoren van schilderijen, keramiek, goud en zilver, een klokkenmaker en een meubelstoffeerder.

Zie voor een overzicht van opdrachten en projecten uitgevoerd door Atelier Tinholt op de pagina ‘Fotoalbum’.

Onze visie: meubelrestauratie en -reparatie op traditionele wijze

Meubelreparatie door Atelier Tinholt

Meubelreparatie door Atelier Tinholt

Peter Tinholt restaureert op traditionele manier om zo het oude karakter te behouden. Zijn uitgangspunt daarbij is steeds dat de culturele, historische (maar ook de emotionele) waarde van een meubel zoveel mogelijk behouden moet blijven, Hiertoe maakt hij gebruik van de oorspronkelijke materialen zoals antiek hout, oude onderdelen en de originele lijmsoorten.

Door de juiste en traditionele afwerking met was of politoer geeft Atelier Tinholt het meubel een nieuw leven zonder iets wezenlijks aan het karakter van het oject te veranderen. Dat betekent goed overleg met de klant, onderzoek naar het object en het gebruik van materialen en technieken die bij het meubel passen. Maatwerk dus.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw object? Neem vrijblijvend contact met ons om de mogelijkheden te bespreken. U bent uiteraard na afspraak ook welkom in ons atelier in Utrecht.