Peter Tinholt

Peter Tinholt

Peter Tinholt

Peter Tinholt

Mijn naam is Peter Tinholt. Na het afsluiten van de middelbare school en het volgen van twee├źnhalf jaar kunstacademie besloot ik mijn ware passie te volgen, namelijk het werken met hout. De interesse hierin en de affiniteit met werken met natuurlijke materialen waren al op jonge leeftijd bij mij aanwezig.

Atelier Tinholt: een ruime ervaring

In 1980 ben ik begonnen met een werkstage bij een antiquair die was gevestigd aan de Oudegracht te Utrecht, gespecialiseerd in rustieke meubels. Na een succesvolle afronding van de meubelvakschool heb ik het restauratievak verder onder de knie gekregen door stages bij gerenommeerde meubelrestauratoren. Na het opdoen van een ruime praktijkervaring was het een logisch gevolg dat ik me na verloop van tijd als zelfstandig meubelrestaurator vestigde te Utrecht. Alweer ruim 25 jaar heet mijn bedrijf: Atelier Tinholt.

Vakkundige restauratiewerk

Inmiddels heb ik door mijn vakkundige restauratiewerk een grote klantenkring opgebouwd bestaande uit particulieren, kunsthandelaren en antiquairs. Ook voor museale instellingen, waaronder het Museum van Speelklok tot Pierement en Museum de Sterrenwacht, beide in Utrecht, en het Stedelijk Museum van Vianen heeft Atelier Tinholt regelmatig restauraties van veelzijdig karakter uitgevoerd.

Benieuwd naar onze werkwijze en aanpak? Bekijk onze Werkzaamheden en Visie om een goed idee te krijgen of neem contact op om in een persoonlijke gesprek uw wensen en eisen te bespreken.

Een selectie van ons werk